14 Januari 2009

RASAKANLAH WAHAI KAUM WANITA

Pagi yang indah...
Sinaran mentari pagi mencurah ke seluruh pelusuk alam.

*********

Sedang bersarapan pagi.
Enak menikmati santapan hasil masakkan orang tersayang (mak aku).
Nasi lemak bersulamkan teh panas memang membuka ruang-ruang kosong di pagi hari.

Terganggu...

kring...kring...kring...krrrriiiiiiinnnnnnnngggggggggggg

brengsek..aku nak makan la!

Melihat nama yang terpapar di skrin telefon.

Tertera nama Kakak Aku No. 3

Jawab... :

Aku: hello...

Kakak Aku No. 3: ..............................isk..isk..isk..

Hanya diam. (terdengar tangisan halus dihujung talian)

Aku: Hah! sapa pulak mati ni?

Kakak Aku No. 3: GILA! Tak bole ckp elok2 skit ker.

Aku: Dah tu! Yg kamu menangis cm mati laki pehal.

-Ringkasan-

**********

Kakak Aku No.3 mengadu yang dia dh dimasukkan ke Hospital sebanyak 4 kali dan 3 kali sudah dicucuk untuk menambah kandungan air dalam badan. Dia kata badan lemah, tak lalu makan. Semasa dia menghubungi aku tadi keadaannya masih kurang sihat dan baru sahaja pulang dari hospital.

Kata doktor yang merawat, itu fenomena biasa kepada kaum wanita yang sedang mengandung. Terdapat wanita hamil yang mengalami fenomena yang lebih teruk dari itu.

Kata aku yang bukan seorang pakar sakit tuan atau puan pulak, jangan nak merungut setelah kamu merasakan 'kesedapan' itu. Kerana 'kesedapan' yang kamu rasakan membuahkan hasil yang sebegitu. Jika hanya mahu merasakan 'kesedapan' tanpa membuahkan hasil, SILA ASAH PARANG KONTOT ITU DENGAN MENGGUNAKAN SARUNGNYA DAN AIR ASAHAN PARANG ITU BUANG DALAM BILIK AIR.

nota tercicir
menangis pun tarak guna sudah!

24 ulasan:

F A R Y N berkata...

bengong ko!
aku sumpah ko jadi ifa raziah..
pastu ko bley pregnant..hahaha

ab geldofg berkata...

indon rupanya ko hehehe

Dato Paduka Masri berkata...

haah kan... indonesian citizenship plak ko ni....

DrSam berkata...

memang power lelaki - satu titik punya bisa, 9 bulan terasa!

ifahruzzaman berkata...

FARYN: haih...pehal emosi lak ko nih..betoi kan aku kata tu.
kalau xnak rasa sakit masa KESEDAPAN bleh tahan,so....tanggung la jgk kan.

heheheheheee....

ab: tu baru sikit tu..baru bunga2 dia.blom dahan ngan ranting lagi...haih!

Dato': eleh...tu baru skit dato. kadang2 sampai tahap kuar bajingan lo ya...hahahahaha

DrSam: Yeeaaaaah..tepat sekali Dr.ni Dr mesti dah biasa kes2 camni kan.tu tolong nasihat cik Faryn si wanita emosi Dr...hahahhahaa

vidadarisakura berkata...

ko rasa jg tu nanti..
tengok la...
ko ka ifa raziah!
kakakaa

ifahruzzaman berkata...

cit..tarak guna punyer cik vida...
aku plak disamakan...!

DrSam berkata...

Bro,

bila aku baca blog Faryn, aku pun seriau. ab geldofg bleh handle kot. sorry beb.

ifahruzzaman berkata...

tu laa...aku pun risau gak ngan cik FARYN ni.Nama pun budak kejam...

tp kejam2 pun xkemane jgk tu...hahahahahaaaaa

btol x Dr?

vidadarisakura berkata...

haha!!!
suda idola ko ifa razia
tagline ko pun lagi ganas..
ifaraziasepanjangzaman..
kkakaka
ko jan arap telepas rasa sakit tu..
haha

ifahruzzaman berkata...

hahahhaaa....
gila la..ko pun dh nk emosi cm cik FARYN ker cik vida?

kaum wanita dilanda ribut emosi sekarang.sila cr tempat yg lebih selamat.





hahhahahaahhaahaaaaaa

vidadarisakura berkata...

hoho...
sia2 ko lari..
ko ingat radar tidak dpat mengesan ko?
haha

ifahruzzaman berkata...

waaaah..cmtu sekali!

kira dh tahap parah dh ni...heheheee

ab geldofg berkata...

kdengar nama aku dsebut oleh Dr pakar.....aku boleh je....mai sini hehehehehe

ifahruzzaman berkata...

YEAAAH...Cayalah.hero tamil dh sampai.

ko handle ngan cik vida ni sekali...
ko tengok betapa marahnya kaum wanita...



hahahahahaaaa

vidadarisakura berkata...

hoho!!
ifarazia ckaki dangdut
ko kawteam dengan org yg salah
kompom2 aku menang!!
haha

paci ab..pilih aku atau ifa raziah?
haha

JohnJenin berkata...

gejala ini normal pada first trimister. selera makan akan kembali normal pada second trimister. kurangkan makanan bergoreng. jangan minum minuman bergas. dan sila makan mengikut waktu.

*macam doktor x?

ab geldofg berkata...

vida.....erk?...sapa ifa raziah tu...?....emmmmmmmmm

vidadarisakura berkata...

teka teki teka tekuk

siapa ifa raziah?

ifaruzzaman adala nama seorang peminat penetik penyanyi dangdut.. singkatan bagi ifa raziah sepanjang zaman..
kakakaka

ifahruzzaman berkata...

cik vida: cit...ko mentang2 la ab skandal ko...!xper2...haip!!

JohnJenin: ewah...cm aku pulak yg mengandung.pnyer la pnjang nasihat.
hahhhaaa

btw..thanks nnt aku sampaikan pd kakak aku no.3.

Ab: ab..ko menyeleweng eh..xaci la camni.

cik vida: xaci2 (sambil hentak kaKi)

aku protes...ko main kotoq...

b u k a n s e s i a p a berkata...

haha..klako lar.ayat2 ko pasti xleh diterima oleh mak aku (erk..tp mak ak men tenet mahupun komptr wakakaka =P)

F A R Y N berkata...

jap..aku rasa komen aku takde pun menunjukkan aku terlebih emosi tidak stabil.aku cuma kata aku sumpah ko jadi ifa raziah supaya ko bley pregnant..kalau aku doa 40 kali, konpem ko ley jadi ifa raziah kan? skang dah 25 kali aku buat doa ni..
hahahahahaha

to incik DR,ko seriau masuk blog aku apsal?Bukan aku bela jembalang pun.

vidadarisakura berkata...

paryn..
aku terlebih doa suda utk budak ini..
aku TERdoa 45 kali..
campur doa ko..
lebih 40 kali..
jadi ko agak2 dia suda betukar jadi penyanyi dangdut???
yes!!!mengandung la ko pasni..
kakakaka

ifahruzzaman berkata...

cik FARYm & Cik Vida: weh main kasar la ni...aku klu jd ipa raziah tu..ti lumpoh trus industri muzik msia camner?

kuikuikuikui...

ko gak susah, ari2 kne dengar lagu dangdut plak...hahahaaaa

Dr tu rasa seriua kat kekejaman ko kot cik FARYN...pe ko dah wat haaa???