01 Januari 2009

RAMALAN ADAKAH IA MEMPENGARUHI??

TAHUN PENUH GELORA/TAHUN 2OO8 LEBIH BAIK

Begitulah bunyinya tajuk sebuah artikel dalam sebuah akbar tempatan. Ngeri tak wei...ngeri bukan?

Seorang Perunding Feng Shui MERAMALKAN:
"secara amnya, tahun ini bukan tahun yang baik. Tahun 2oo9 ialah tahun yang sukar khasnya dari aspek ekonomi di dalam dan luar negara..."

Yang menarik perhatian aku sebagai seorang pembaca akhbar dan pemerhati yang rabun setelah membaca ulasan perunding tu :

1. Kanser, kemalangan dan kematian. Ketiga-tiga perkara negatif ini dijangka mendapat perhatian.
2. Tapak tanah perkuburan boleh menjadi satu bentuk pelaburan jangka panjang.

Seorang Penilik Astrologi (Master Vasthu Sastra) :
" memandangkan planet-planet itu menguasai faktor politik dan ekonomi dan terletak pada garisan yang lemah, kemunduran industri perdagangan akan dirasai secara mendadak..."

KENYATAAN yang menarik dari anak murid beliau di Malaysia berkata:

"mulai bulan ini, syarikat2 kewangan juga menawarkan lebih banyak pakej pinjaman dan kadar sewa beli yang menarik. Rumah2 dijual atau disewa pada harga yang rendah"
(bleh la kumpul harta tahun ni)

Aku ketawa sendiri.....

Malas untuk aku mengemudi otak songsang aku untuk berfikir yang berat2 hari ini memandangkan 'public holiday'!!

Kemudian aku fikirkan....


6 ulasan:

vidadarisakura berkata...

hoh!!
aku harap ekonomi tahun ni langsung teda gelora...
matila aku maw mencari keja lepas prektikal..
duh!~s

DrSam berkata...

korek...korek..korek..tapi di bumi the Boleh-land, semuanya no hal. pengamal ilmu kebal dan silap mata memang ramai.

ifahruzzaman berkata...

vidadarisakura: kata penganalisis ekonomi msia,3 bulan pertama tahun 2009 ekonomi msia memang mencabar.

bersiap dengan payung dan perahu yang tidak bocor untuk mengharunginya cik vidadarisakura.

tu sbb aku tak nak pikir...NGERI!

DrSam: pegamal ilmu tersebut memang ramai, kesenangan kita tidak menjamin kekayaan untuk mereka. kita tetap kita...

vidadarisakura berkata...

okeh!
gud!
arap3 bulan pertama jak.
sebab ak abis prektikal bulan 5. jadi sempat la tu kan ekonomi naik kembali..kekeke

ifahruzzaman berkata...

kalau sempat!!!

F A R Y N berkata...

tiap2 tahun ekonomi kononnya tak stabil.bosan.