18 Januari 2009

AKU MINTAK MAAF....AKU YANG SALAH!

MEMAAFKAN DAN MEMOHON MAAF

Dua perkara pokok yang diperbincangkan.

BAGAIMANA?

MENGAPA?

PERLUKAH?

Aku adalah antara orang yang paling susah nak maafkan orang dan minta maaf.

KECUALI, aku rasa betul-betul dah buat salah dan tapi selalunya aku maafkan orang dengan mudah.

Tapi bukan untuk semua perkara.(ambil masa panjang utk aku pertimbangkan jika SERIUS)

Tapi apa yang akan terjadi kalau maaf yang kita minta dibuat seperti kertas tandas?

APA?

Aku cukup rasa terhina bila, aku dah merendah diri meminta maaf tapi….. *^^$@#(*)&(^

Cuba belajar hargai, tentu boleh kan.

Tak la orang rasa seakan bangsat!







nota tercicir

kecewa!
aku bukan mengharap, cuma minta dihargai sedikit



............................................

7 ulasan:

vidadarisakura berkata...

maaf...ada kertas tandas lebih?

ab geldofg berkata...

insaf kejab aku tgk gmbor tu :(

*secret berkata...

yeah..aku pun somewhat of ego.
aku sush nk mintak maap kecuali aku ase betul2 guilty..
tp kdg manusia ni kite dah mintak leklok,die wat taik plak..huh!

Dato Paduka Masri berkata...

aku rajin minta maaf even tu bukan salah aku... sebab aku dah di train tuk jd macam tu...

F A R Y N berkata...

menjadi pemaaf itu mmg perlu...

HafHaf berkata...

aku mudah untuk mengatakan maaf dan aku mudah menerima maaf.
itu gambaran dari luaran. dari dalaman aku je yg tau. ha

ifahruzzaman berkata...

Semua Diatas:

semua adalah bergantung kpd individu masing2.

cuma kalu maaf itu tidak dhargai n dmain2kan..lebih baik kita jadi seorang yang kejam mcm cik Faryn aje..hahahahaaa