28 Februari 2009

HASILNYA DARI BERFOYA2, ADALAH........

yeaaah....

perancangan memang mantap. macam RMK 38!
tapi bila tiba masa, minit, saat dan ketikanya HAMPEH!

cam haram.....

yang mengusul, yang menyokong dan yang angkat tangan tanda setuju entah hilang kemana?

korang memang cilanat tau!
aku jumpa besok budak2 ni memang akan terima luahan lahar yang maha dahsyat la dari aku.
____________________________________

berfoya2 tetap berfoya2, walaupun tak cukup ahli untuk buat undi tidak percaya.

jadi yang berfoya2 tadi hanya aku dan zarif.

arah tujunya adalah bermandi manda loo.

lokasinya adalah taman rekreasi sungai Bill, slim village dalam kawasan behrang ulu.


memang lama aku tak datang mandi manda kat sungai ni. aku rasa 5 6 tahun ada kot. dulu zaman budak2 aku kayuh basikal reramai datang mandi sini. siap ada hasrat nak berkhemah pulak tu. tapi ada yang mulut 'capui' berkata2 nampak orang tua berjubah amik wuduk kat atas satu batu. memang tak tunggu la jawapnye. suma pakat kayuh basikal balik...

tapi tu dulu la....masa tu masuk free jer.
sekarang dah kena bayar RM2.

dah agak maju la aku tengok dari dulu..
parking pun dah banyak, orang meniaga pun dah ada...

sesekali mandi air sungai yang sejuknya sampai berselisih gigi, best jugak.
golongan retua ni kalau sesekali dapat main air memang buruk kalau tengok.
korang tak percaya...try la. memang buruk kalau tengok. kalah budak2 dia punya seronok.


























nota tercicir
sakan berfoya2!

esok hari ahad kan?
aku nak repeat kolam yang ikannya tak nak makan umpan aku hari tu.
siap la....




....................................

18 ulasan:

ab geldofg berkata...

manusia dpt air mcm dpt emas jugalah....cntik2 gmbar ko bro

i.am.belle berkata...

DIVA tak pergi mandi manda kat tempat public. banyak air kencing berkeliaran dalam air itu.
ish... kotor tahu. lalala....

ifahruzzaman berkata...

ab: betoi...bleh lupa daratan kalau jmp air nih.....

xdalah..biasa jer.

bella: airnyer mgalir.kalau btakung macam kolam renang aku pn tak sanggup!

hahaha

DrSam berkata...

mat skodeng tentu bermaharajalela kat tempat macam ni.

Rui berkata...

ha ha, usaha untuk menangkap ikan tu masih tak padam lagi.. kalo dapat ikan besau2 jgn tak aplod pict bro..

ha ha

hamimi berkata...

waa... best mandi sungai!!!

>btul kata Rui, masih xpudar.Neyway, Gud Luck!hehe

ifahruzzaman berkata...

DrSam: sudah semestinya Dr.dulu aku pn pnah jad seperti itu.dulu la.....

hehehehe

Rui: maner bleh mgalah...Banzai!Banzai!

ha ha

Hamimi: best lagi mandi kat air terjun gunung gading tu...

hahhaa

mesti! Dendam punya pasal.

F A R Y N berkata...

laaa....
ko buat video klip kat tepi sungai ni ke?ish ish ish...tak cukup bajet ke wei?

ifahruzzaman berkata...

Cik FARYN: kira ok la tu.tu pn nasib baik mjlis daerah bagi buat..

hahhahahaaa

AiE bAhRi berkata...

cantik gambar2 tu bro..

dah lama aku tak p bermandi manda..

ifahruzzaman berkata...

AiE: hmmm~
sesekali tu mmg best aie...rasa cm budak2!

hahahah

tq2`

penjenayah.merah.jambu. berkata...

siapakah dibawah sekali itu?
macam ade iras tarzan la..
ekekeke..
grau ok,jgn mara.. :P

ifahruzzaman berkata...

penjenayah pink: member. tu bakal afrika next top model tuuu...

hahahhaaa.

F A R Y N berkata...

aku tau..ko mesti berkemban masa shoot VC tu...ahhahaah...

ifahruzzaman berkata...

Cik FARYN: pe barang berkemban...tak kool ko tau.

aku ber'boxer' jer masa tu...

yeaah!

vidadarisakura berkata...

best gilak!

aku suka tempat2 macam ni.
tapi bukan utk deting!
sia2 aku masuk berita "aksi melampauu remaja sekarang" nanti.

haha

ifahruzzaman berkata...

cik vida: bagus!
remaja benci dadah!
eh..eh..

remaja benci dating...

tp remaja kah kamu vi?

vidadarisakura berkata...

hoh?
remaja itu aku.


veteran itu ko.

haha!