14 Mac 2009

SEPATUTNYA IA TIDAK PERLU TERJADI DI SINI

Banyak perkara yang tak dapat ku mengerti
Mengapakah harus terjadi
Di dalam kehidupan ini
Satu perkara yang ku simpan dalam hati
Tiada satupun kan terjadi
Tanpa Allah peduli

Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yang kita hadapi
Tak akan pernah dibiarkannya
Ku bergumul sendiri
Sebab Allah mengerti

Allah mengerti
Allah peduli
Segala persoalan yang kita hadapi
Tak akan pernah dibiarkannya
Ku bergumul sendiri
Sebab Allah Yesus ku mengerti



sepatutnya ia tidak perlu ada seperti itu...
tidak perlu!
LANGSUNG!!!
...................................

6 ulasan:

MaHlukPerOSaK berkata...

ak harap sangt lagu nie terus digam Dimalaysia....boikot terus.....

ifahruzzaman berkata...

aku plak nak benda camni tak akan dikaryakan lagi!!

a.b geldofg berkata...

allah yesus...hehehehehe

allah kpunyaan tiga agama..kita prlu bnyak mkaji....tentang semua tu

penjenayah.merah.jambu. berkata...

lirik lagu itu sudah cukup sempurna pada aku.
sayangnya lagu itu ditujukan bukan untuk kita (ISLAM).
entahlah,nk ckp psl agama,mmg aku tak layak,sbb banyak perinciannya,org jahil macam aku tak boleh ckp,cuma aku terfikir,dia sudah tentu kristian,apa jua agendanya dia tetap dia,dan kita ini,masih lagi jadi anai2,merapuhkan tiang sendiri..sygnya,anai2 macam kita tak diberi perhatian sgt,smpai masa tiang itu roboh,bru mao cri punca..
err..ngerti pak? sbb aku pun pening ape aku ckp ni.. :P

ifahruzzaman berkata...

benar kajian dan pemerhatian itu perlu utk kebaikan....
jgn dipandang golongan yg cerdik pandai ab..
hal agama tetap syariat.

aku bkn org yg pandai dlm selok belok hal agama lain dan kurang pengetahuan yg mendalam dalam agama aku juga.tp tidak jahil.

bg aku jika ia mempunyai unsur sesuatu keagamaan biarlah ia di publish sebagai lagu keagamaan sahaja. bukan utk halwa pendengaran umum di luar agama mereka.

itu lebih baik rasanya bagi aku.
iman itu tidak dapat diwarisi.
jd tiap2 manusia mempunyai kelemahan. keliru.

penjenayah.merah.jambu. berkata...

ops.aku dah download dah lagu ni..
teringin sgt nk tao macamne bunyi dia.
rasanya ini semacam satu jarum sulit.
macam sengaja cipta lagu dan selit hanya sepatah perkataan (yesus) yg terus mengubah keseluruhan isi lagu ni.

igt tak dulu lagu black eye peas-where is the love,lagu ni meletup gila kat malaysia,siap ada penyanyi kite perform lagi,padahal ada lirik sebut "Father Father Father help us,Send some guidance from above"

sayangnya,perkara macamni mmg terjadi.dan kita rasa kita mangsa,tp kita lupa mereka punya hak.yg penting penilaian dn iman masing2.

**setuju gak kalau lagu ni dipublish sbg lagu agama,tp kt mane ye beza dia? *siyes,keliru sikit dgn konsep lagu keagamaan*