04 Mei 2010

berita mengejutkan

semalam....
sedang aku syok2 ber-walk bersama bos 1 dan big bos di sepanjang department
aku menerima 1 msj dari abg aku.
aku buka...
tertera gmbr di bawah.
abaikan.
sbb aku tak kenal pun minah dlm gmbar tu.
selepas tu aku abaikan lagi 3 msj yang masuk dlm inbox aku.
sbb aku tau org sama.
lgpn aku ngah walk ngan big bos.

dh selesai semua aku call abg aku...
berderau darah..
rupanya minah yg dalam gmbr tu kawan sekolah aku dulu.
anak jiran aku.

berita tu amat mengejutkan.
mengikut sumber2 yg boleh dipercayai dia cedera parah pada muka serta sebelah kakinya d bahagian lutut hancur.

aku doakan semoga selamat semuanya.
dia berada di hospital ipoh sekarang.

bila dikenangkan memang ngeri.
jadi iktibar pada aku dan pd korang semua.
sebab rata2 semuanya pengguna jalan raya.
aku sendiri hari2 atas highway selama 45minit sebelum smpai ke tempat kerja.
mcm dh aku rasa...
pernah sekali aku terlena atas moto masa on the way balik keja.
siap terhantuk kat meter moto.
kena hon dengan lori sebab terhoyong-hayang.

Ya Allah...
aku mohon dijauhkan segala bahaya.




2 ulasan:

F A R Y N berkata...

ngerinya!

LanunTerbilang berkata...

tak suka tengok picture ne.